Zloženie: med (100 %).
Nektárový med je vyrábaný z nektárov kvetov s obsahom cukrov 9 60 %. Tento nektár včely zahusťujú odparovaním vody vo svojom tele a zhodnocujú ho aj tým, že doň zo svojho tela pridávajú biologicky aktívne látky. Než sa vyrobí 1 kg medu, musia včely absolvovať asi milión návštev kvetu a niekoľko sto tisícové prefiltrovanie v úli.
Nektárový med obsahuje cukry (fruktóza, glukóza, maltóza, sacharóza, dextríny), vodu, kyseliny, bielkoviny, minerálne látky (celkovo asi 15 prvkov), enzýmy, vitamíny (zistené min. 8), hormóny, farbivá, vonné látky, atď.
Med si dodnes uchoval povesť lieku na dýchacie problémy. Má tiež antiseptické účinky - už starí Gréci a Rimania verili, že med pomáha hojiť rany. Pôsobí tiež ako dekongestívum (látka znižujúca prekrvenie) a mierne sedatívum. Ďalej povzbudzuje mozog pri tvorbe takzvaných endorfínov, prirodzených látok tíšiacich bolesť. Sladká medová tekutina podporuje tvorbu slín a tak zvlažuje suchú a podráždenú krčnú sliznicu.