Prihlásiť sa
košík je prázdny
! Do limitu pre dopravu zdarma zostáva nakúpiť za 90 €.

Objavte produkty nášho kláštora!

Urobíte radosť sebe a svojim blízkym a zároveň svojím nákupom podporíte život mníšskej komunity.

VIAC O KLÁŠTORE

Džem výberový - Jahody

Džem výberový - Jahody
Top produkt
3.90 € s DPH
(3.48 € bez DPH)
Množstvo
Dostupnosť
Skladom
Kód
MAR9U548
Jednotka
ks
Kód EAN
3264950130010
Výrobca
Moulin de la Trappe SA
Hmotnosť
370 g

Džem výberový (Extra) Jahody
50 g ovocia na 100 g hotového výrobku
Zloženie: jahody (50 %), trstinový cukor, jablčný pektín, citrónová šťava.
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu
Bez farbiva a konzervačných látok.
Hmotnosť: 370 g

Priemerný obsah živín v 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky: < 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bielkoviny: 0,4 g. Soľ: 0,04 g.

Jahody sú veľmi bohatým zdrojom vitamínu C. Jeho obsah je porovnateľný s citrusovými plodmi. V závislosti od odrody môže dosahovať od 40 do 90 mg/100 g plodu. Okrem vysokého podielu vitamínu C sú tiež bohatým zdrojom vitamínu A, B, E a organických kyselín (ako napr. kyseliny jablčnej, citrónovej, chinínovej, šťaveľovej, salicylovej či ellagovej, ktorá pôsobí pri prevencii nádorových chorôb. Organické kyseliny sú dôležitým faktorom udávajúcim typickú a charakteristickú vôňu a chuť. Jahoda obsahuje tiež ľahko stráviteľnú vlákninu, čo umožňuje jednoduché ďalšie tepelné spracovanie. Z minerálnych látok je v jahode zastúpený prevažne draslík, zinok, horčík, síra, vápnik a potom niektoré netypické prvky ako je bór, fluór, kobalt či molybdén. Sú tiež výrazným zdrojom tekutín, pretože plody tvorí z 87 % voda. Oproti ostatným druhom ovocia obsahujú malý podiel prírodných cukrov. Ďalej podporujú metabolizmus, znižujú nachladnutie, pomáhajú pri liečbe chorôb srdca.

.
Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné prezeranie webu a vďaka analýze prevádzky neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť.

Nastavenie cookies

Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné prezeranie webu a vďaka analýze prevádzky neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť.